Polędwica w sosie cztery sery

Polędwica w sosie cztery sery

  • 01:20
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 1 kg polędwicy wieprzowej
    • 2 cebule
    • sól, pieprz
    • czosnek granulowany

    Sos:

    • 200 ml śmietany 18%
    • 150 g sera camembert
    • 150 g sera rokpol
    • 150 g sera brie
    • 150 g sera gouda
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso nacieramy solą pieprzem i czosnkiem. Układamy w naczyniu żaroodpornym na pociętej w plasterki cebuli. Pieczemy w temp. 180 stopni przez godzinę i 10 minut.

Sos: sery rozdrabniamy i dodajemy do nich śmietanę. W małym rondelku na najmniejszym ogniu rozpuszczamy sery, cały czas mieszając. Polędwicę polewamy sosem.


Komentarze