Polędwiczki w occie balsamicznym z tagliatelle

Polędwiczki w occie balsamicznym z tagliatelle

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g polędwiczek wołowych lub wieprzowych
    • 500 g fasolki np. masłowej
    • 1 duża papryka
    • 150 ml octu balsamicznego
    • 100 ml wody
    • oliwa z oliwek
    • 1 łyżka masła
    • 1 cytryna
    • 250 g tagliatelle fresh
    • mąka do obtoczenia mięsa
    • przyprawy: sól, pieprz, oregano
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Polędwiczki oczyść z błon. Pokrój, posól i popieprz.

2

Otocz kawałki polędwiczek w mące.

3

Fasolkę oczyść i pokrój.

4

Rozgrzej 3 łyżki oliwy. Obsmaż mięso.

5

Dodaj wodę i ocet. Duś mieszając, aż sos będzie gęsty, a większość płynu odparuje. Dodaj masło, wymieszaj.

6

W międzyczasie ugotuj na parze fasolkę. Do ugotowanej zetrzyj skórkę z cytryny, dodaj sól i skrop oliwą. 

7

Mięso podawaj z ugotowanym makaronem posypanym oregano, fasolką oraz pokrojoną papryką. Danie możesz ozdobić pomidorkami koktajlowymi.


Komentarze