Polędwiczki w sosie paprykowo-cytrynowym

Polędwiczki w sosie paprykowo-cytrynowym

  • 01:30
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • polędwiczka wieprzowa / ew. schab
    • śmietana 36%
    • 30 dag boczku wędzonego
    • cytryna
    • pietruszka zielona
    • słodka papryka mielona
    • cebula
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Boczek pokroić i podsmażyć. Cebulę posiekać i zeszklić na patelni z boczkiem. Mięso pokroić w kostkę, posolić i popieprzyć. Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny (pół lub 3/4 soku), dodać 2 łyżeczki papryki. Kiedy mięso puści sok, dodać śmietanę. Podusić jeszcze parę minut. Na koniec dodać sporą ilość pietruszki.


Komentarze