Polędwiczki wieprzowe z sosem serowym

Polędwiczki wieprzowe z sosem serowym

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g polędwiczek wieprzowych
    • 150 g sera pleśniowego typu lazur
    • 2 łyżki masła
    • 200 ml śmietany słodkiej
    • 1 łyżka musztardy
    • przyprawy: sól, pieprz, majeranek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Polędwiczki opłucz, pokrój na plastry o grubości 2 cm i delikatnie rozklep pięścią. Oprósz pieprzem. Na patelni rozgrzej masło i podsmażaj polędwiczki po 2 min. z każdej strony. Wlej śmietanę, dodaj ser pleśniowy i musztardę. Dopraw do smaku przyprawami.


Komentarze