Pomidorowa z krewetkami

Pomidorowa z krewetkami

  • 00:25
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 puszki krojonych pomidorów
    • 1 puszka pomidorów bez skórki
    • 200 g krewetek koktajlowych
    • 3 ząbki czosnku
    • masło
    • czosnkowa kostka smaku
    • bazylia
    • oregano
    • pieprz
    • kostka rosołowa
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Do 1,5 l zagotowanego bulionu przekładamy zawartość puszek z pomidorami. Krewetki delikatnie podsmażamy na masełku, doprawiając czosnkową kostką smaku. Po 10 minutach krewetki przerzucamy do garnka z zupą. Całość doprawiamy sporą ilością bazylii i oregano ( najlepiej świeże) oraz czosnkiem, pieprzem i solą do smaku. Jeśli zupa wyda nam się za kwaśna, można dodać ciut cukru. Zupę można zagęścić zasmażką POLECAM!


Komentarze