Pomidory faszerowane mielonym mięsem

Pomidory faszerowane mielonym mięsem

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 8 pomidorów
    • 3 cebule
    • 40 dag mielonego mięsa najlepiej z indyka
    • jajko
    • 8 plastrów szynki
    • 8 plastrów wędzonego boczku
    • 3 łyżki oleju
    • 2 łyżki masła
    • pieprz
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cebulę szklimy na patelni na oliwie i dodajemy do mięsa mielonego razem z jajkiem i przyprawami. Pomidory myjemy, ścinamy wierzchy i wydrążamy miąższ. Do każdego pomidora wkładamy farsz z mięsa. Przykrywamy plastrem szynki i boczku i odciętym wcześniej wierzchem pomidora. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, układamy pomidory, wkładamy masło i wlewamy pół szklanki wody. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.


Komentarze