Pomidory smażone z tofu i kolendrą

Pomidory smażone z tofu i kolendrą

  • 00:20
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g sera tofu
    • 100 ml śmietany
    • 4 pomidory malinowe
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 łyżki posiekanej kolendry lub natki pietruszki
    • szczypta kurkumy
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ser pokrój w równą kostkę ok. 1,5 cm. Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i przesmaż tofu na rumiano z każdej strony. Wyłóż ser na talerzyk. Na patelnię dolej oliwę i rozgrzej ją, następnie wrzuć pomidory i delikatnie wymieszaj, starając się nie rozbijać kawałków pomidorów. Smaż około 5 min. Pod koniec dolej śmietanę, przyprawy i podsmażony ser. Podawaj na gorąco ze świeżo posiekaną kolendrą lub natką pietruszki.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze