Pomidory zapiekane z gorgonzolą i szpinakiem

Pomidory zapiekane z gorgonzolą i szpinakiem

  • 01:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 8 pomidorów
    • 2 garście liści szpinaku
    • ząbek czosnku
    • 300 g sera pleśniowego gorgonzola
    • sól
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pomidory opłukać, ściąć wierzchy, wydrążyć. Szpinak gotować minutę w osolonej wodzie, odcedzić. Czosnek obrać, posiekać, wymieszać ze szpinakiem. Dodać pokrojony w kostkę ser, doprawić pieprzem. Farszem napełnić pomidory, ułożyć na blaszce. Piec ok. 25 minut w 180°C.


Komentarze