Poncz

Poncz

  • 00:15
  • 10 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 l czerwonego półwytrawnego wina
    • 2 cytryny
    • 2 pomarańcze
    • 4 cm świeżego imbiru
    • 4 goździki
    • 2 ziarenka ziela angielskiego
    • 20 g czarnej herbaty
    • 90 g cukru
    • 1 l wody
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Wodę zagotuj z cukrem, zielem angielskim i goździkami. Imbir pokrój w cieniutkie plasterki, wymieszaj z herbatą i zalej wrzącą wodą z cukrem i przyprawami. Wystudź całkowicie napar.

Zimny napar przecedź przez sitko. Cytrusy dobrze wyszoruj i pokrój w plasterki wraz ze skórką. Wrzuć plasterki do wazy, następnie zalej naparem i winem. Całość wymieszaj i podaj.


Komentarze