Portabella faszerowana pesto

Portabella faszerowana pesto

  • 00:20
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 kapelusze pieczarki portabella
    • 2 łyżeczki startego parmezanu
    • 2 łyżeczki zielonego pesto
    • 2 łyżeczki płatków migdałowych
    • 10 ml oliwy z oliwek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Rozgrzej piekarnik do 180°. Grzyby umyj i osusz. Odetnij nóżki. Dno naczynia żaroodpornego posmaruj oliwą z oliwek i ułóż w nim kapelusze portabelli skórką do dołu. Do kapeluszy nałóż po łyżeczce pesto i posyp parmezanem oraz płatkami migdałowymi. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika na 10–15 min.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze