Portabella z pomidorem

Portabella z pomidorem

  • 00:20
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 kapelusze pieczarki portabella
    • 2 pomidory
    • 2 plasterki sera feta
    • 2 plasterki sera pleśniowego lazur
    • oliwa z oliwek
    • przyprawy: sól morska
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Rozgrzej piekarnik do 180°. Grzyby umyj i osusz. Odetnij nóżki. Pomidory umyj i odetnij czapeczki. Dno naczynia żaroodpornego posmaruj oliwą z oliwek i ułóż w nim kapelusze portabelli skórką do dołu. Pokrusz sery i wypełnij nimi kapelusze. Na środku każdego kapelusza ustaw pomidora obciętym końcem do góry. Pomidory oprósz solą. Całość pokrop oliwą z oliwek i wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 min.


Komentarze