Portugalski pasztet z tuńczyka

Portugalski pasztet z tuńczyka

  • 00:15
  • 4 porcje
  • 240 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g tuńczyka w oleju lub w sosie własnym
    • 100 g masła
    • 2 fileciki anchois (z sardeli)
    • świeżo wyciśnięty sok z połowy cytryny
    • szczypta piri piri lub ostrej papryki w proszku
    • świeżo mielony czarny pieprz
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ


 

1

Masło z odcedzonym z zalewy tuńczykiem i filecikami anchois miksujemy na gładką masę.

2

Dodajemy sok z cytryny, paprykę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i ponownie miksujemy.

3

Formujemy pasztet w kulki łyżeczką do nakładania lodów i schładzamy.

4

Podajemy z ciepłymi grzankami.

5

Podajemy z ciepłymi grzankami.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze