Potrawka z kiszonej kapusty

Potrawka z kiszonej kapusty

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 0,5 kg schabu bez kości
    • 0,5 kg kiszonej kapusty
    • duża cebula
    • 2 pomidory
    • 4 ziemniaki
    • 2 szklanki bulionu
    • kminek, słodka papryka, sól, pieprz, oliwa
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Na głębokiej patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy. Na oliwę wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, rumienimy. Mięso kroimy w drobne paseczki i dodajemy do cebuli, posypujemy obficie kminkiem. Obsmażamy mięso, w tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę. Gdy mięso jest gotowe podlewamy je bulionem, dodajemy ziemniaki i dusimy.

Kapustę odciskamy z soku i szatkujemy. Gdy ziemniaki są już miękkie, dodajmy połowę kapusty i posypujemy słodką papryką według gustu. Dusimy przez 15 minut, dodajemy resztę kapusty oraz obrane i pokrojone w kostkę pomidory. Przyprawiamy według gustu solą, pieprzem, słodką papryką. Podajemy ze świeżym pokrojony w ćwiartki pomidorem. Smacznego.


Komentarze