Pożywna zupa serowo-porowa

Pożywna zupa serowo-porowa

  • 01:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 duże cebule
    • 1 kg chudego mięsa mielonego (np. z łopatki)
    • 3-4 kostki rosołowe
    • 2 litry wody
    • 2 duże pory
    • 2 serki topione ziołowe
    • 2 serki topione śmietankowe
    • 250 ml śmietanki kremowej (30%)
    • 1 średni słoik pieczarek konserwowych
    • szczypta ziół prowansalskich
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso lekko podsmażyć w garnku razem z pokrojoną w piórka cebulą. Dolać 2 litry wody i kostki rosołowe, gotować na małym ogniu. Pory umyć i pokroić w krążki (również zieloną część warzywa) i dodać do mięsa. Następnie wrzucić do garnka serki topione i pokrojone w plasterki pieczarki. Przemieszać do rozpuszczenia się sera. Dolać śmietankę, przyprawić ziołami prowansalskimi i ewentualnie solą do smaku. Gotować ok. 1 godz. na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.

Podawać w bulionówkach z grzankami lub ziołową bagietką. Smacznego


Komentarze