Pralinki świąteczne

Pralinki świąteczne

  • 00:25
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 150 g biszkoptu jasnego gotowego
    • 80 g twardego masła
    • 100 g gorzkiej czekolady
    • 2 łyżki kakao
    • 5 łyżek spirytusu lub ulubionego likieru
    • 50 g płatków migdałowych
    • do obtoczenia: 2 łyżki cukru pudru i kilka łyżek kakao
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Biszkopt pokrusz, dodaj masło starte na wiórki, startą czekoladę, 2 łyżki kakao, migdały, spirytus i wszystko zmiksuj lub zagnieć widelcem. Następnie w dłoniach uformuj kulę. Wstaw do lodówki do stężenia. Wyjmij i formuj mniejsze kuleczki obtaczając je w cukrze pudrze lub kakao. Do jednego kubeczka wsyp cukier puder a do drugiego kakao, do kubeczka wrzuć po jednej pralince potrząsając nim, aby pralinka pokryła się równo kakao lub cukrem pudrem.


Komentarze