Prawdziwki marynowane z miodem

Prawdziwki marynowane z miodem

  • 00:40
  • 5 porcji
  • 156 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​1 kg świeżych prawdziwków (lub podgrzybków)
    • 1 szkl. octu spirytusowego 10%
    • 3 szklanki wody
    • 4 łyżki miodu
    • 4 łyżki cukru
    • 1 łyżka soli
    • kilkanaście ziaren czarnego pieprzu
    • kilkanaście ziaren ziela angielskiego
    • kilka listków laurowych
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Oczyszczone i pokrojone grzyby (mniejsze w całości, większe przekrojone wzdłuż na części) wrzucamy do osolonego wrzątku.

2

Gotujemy 2–3 minuty i odcedzamy na sicie.

3

Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy.

4

Wrzucamy grzyby i ponownie zagotowujemy. Całość przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy, obracamy do góry dnem i zostawiamy do wystygnięcia.


Komentarze