Prawdziwki suszone panierowane

Prawdziwki suszone panierowane

  • 01:00
  • 6 porcji
  • 148 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g suszonych kapeluszy prawdziwków podobnej wielkości
    • 1 szklanka mleka
    • 1 jajko
    • mąka do panierowania
    • bułka tarta do panierowania
    • masło do smażenia
    • świeżo mielony czarny pieprz
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Grzyby zalewamy mlekiem i moczymy przez noc.

2

Dolewamy nieco wody i gotujemy do miękkości.

3

Ugotowane odsączamy, solimy i pieprzymy.

4

Panierujemy PORADA KONTEKSTOWA - PANIEROWANIE w mące, jajku i drobnej bułce tartej.

5

Smażymy z obu stron na maśle na złoto, podajemy gorące.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze