Prowansalskie wstążki

Prowansalskie wstążki

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 100 g suszonych pomidorów
    • 2 łyżki oliwy
    • 2 posiekane ząbki czosnku
    • 1 posiekana cebula
    • 300 g świeżego, oczyszczonego i posiekanego szpinaku
    • 300 ml gęstej śmietany 36%
    • 50 g startego parmezanu
    • 600 g ugotowanego i skropionego oliwą makarony wstążki
    • garść świeżego, posiekanego oregano
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pomidory pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek i pomidory, smażyć ok. 1 min, dodać cebulę i smażyć 2 minuty. Dodać szpinak smażyć ok. 5 minut, zalać wszystko śmietaną. Doprawić solą i pieprzem, dodać parmezan.

Na końcu dodać oregano. Następnie wymieszać z ugotowanym makaronem. Smacznego!


Komentarze