Przegrzebki owinięte w szynkę szwarcwaldzką

Przegrzebki owinięte w szynkę szwarcwaldzką

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 8 przegrzebków
    • 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej
    • 1 ząbek czosnku
    • 2 pomidory
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • natka pietruszki
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Cienko pokrojone plastry szynki szwarcwaldzkiej przekrój wzdłuż na pół i delikatnie owiń nimi małże. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i smaż owinięte przegrzebki przez 2 min z każdej strony. Pod koniec smażenia dodaj pokrojony w plasterki czosnek i obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Duś jeszcze przez ok. 2 min. Po wyłożeniu na talerz posyp drobno pokrojoną natką pietruszki.


Komentarze