Przekąski z orzeszków

Przekąski z orzeszków

  • 00:40
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 250 g krówek lub toffi
    • 65 g masła
    • 200 g orzechów ziemnych prażonych bez soli
    • 100 g słonecznika łuskanego
    • 100 g orzechów laskowych
    • 100 g siekanych migdałów
    • 2 łyżki oleju do posmarowania rąk
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Orzechy laskowe i ziemne posiekaj. 

2

Cukierki z masłem rozpuść w rondelku na małym ogniu. Do rozpuszczonej masy dodaj orzechy, słonecznik i migdały. Dokładnie wymieszaj i jeszcze chwilę podgrzewaj. 

3

Masę zdejmij z ognia i lekko przestudź. Dłonie posmaruj olejem. Łyżeczką nabieraj porcje masy wielkości orzecha włoskiego i szybkimi ruchami formuj z nich kulki. Kulki nadziej na patyczki i podaj jako przekąskę.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze