Przepiórki faszerowane

Przepiórki faszerowane

  • 01:30
  • 4 porcje
  • 480 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 przepiórki
    • 20 dag wątróbek drobiowych
    • 1 cebula
    • 2 łyżki oliwy 
    • 2 łyżki orzechów włoskich
    • 2 łyżki rodzynek
    • 2 łyżki miękkiego masła
    • 4 listki szałwii
    • 2 łyżki klarowanego masła
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Przepiórki nacieramy solą i pieprzem, odstawiamy.

2

Cebulę drobno siekamy i rumienimy na 1 łyżce oliwy. Przekładamy do miski, a na patelnię wlewamy pozostałą oliwę i wkładamy wątróbki. Szybko obsmażamy na dużym ogniu i przekładamy na deskę do wystudzenia.

3

Wątróbkę drobno kroimy i przekładamy do miski ze zrumienioną cebulą. Dodajemy drobno posiekane orzechy i rodzynki, posiekane listki szałwii i miękkie masło.

4

Farsz doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i napełniamy nim przepiórki. Zszywamy lub spinamy je wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy klarowane PORADA KONTEKSTOWA - KLAROWANIE masło i szybko obsmażamy przepiórki ze wszystkich stron.

5

Przekładamy do naczynia do zapiekania i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160ºC na 25–30 minut, często podlewając powstającym sosem. Po upieczeniu odstawiamy na 10 minut.


Komentarze