Przetwory z ogórków

Też czekasz na pierwsze kiszone ogórki? My również. Zanim jednak będą gotowe do zjedzenia, musisz zamknąć je w słoikach z aromatycznymi przyprawami. Przygotuj tradycyjne ogórki na kilka smacznych sposobów. Z naszymi przepisami dowiesz się jak. 

Ogórki to smakowity dodatek do prawie każdego obiadu. Dlatego kiedy nadchodzi sezon na ogórki z wielką ochotą podajemy je na wiele sposobów. Jednym z nich jest ogórek małosolny. Lekko ukiszony, po zaledwie paru dniach wyśmienicie smakuje nie tylko do obiadu, ale i pokrojony w cienkie plasterki, podany na kromce świeżego chleba. Jednak to nie koniec ogórkowych możliwości – możemy je kisić i marynować w occie w całości lub w plastrach. Istotne są przyprawy, które dodajemy, gdyż to one w dużej mierze decydują o finalnym smaku ogórka. 

filtrowanie (9 przepisów):
sortowanie: