Przystawka z tapenade z suszonych pomidorów i zielonych oliwek

Przystawka z tapenade z suszonych pomidorów i zielonych oliwek

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 bagietki
    • 150 g sera koziego
    • 100 g mozzarelli w kulkach
    • ¼ słoika tapenade z zielonych oliwek
    • ¼ słoika tapenade z suszonych pomidorów
    • 10 pomidorków koktajlowych
    • 100 g czarnych oliwek
    • kilka listków świeżej bazylii
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Bagietki pokrój w średniej grubości kromki. Połowę sera koziego dokładnie wymieszaj z tapenade z zielonych oliwek, drugą połowę połącz z tapenade z suszonych pomidorów. Na każdej kromce rozsmaruj pastę przygotowaną z sera i tapenade. Udekoruj kulkami mozzarelli, pomidorami koktajlowymi, oliwkami oraz świeżą bazylią. Podawaj jako aperitif do białego wina.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze