Pstrąg

Co lubisz w rybach najbardziej? Jeżeli delikatny smak, średnio tłuste mięso i mało ości, to pstrąg spełni wszystkie te wymagania.  Przygotuj go według naszych smacznych wskazówek. Zobaczysz, że gdy już rozsmakujesz się w rybnych daniach, nie będzie łatwo im się oprzeć.


Pstrąg to kulinarnie bardzo wszechstronna ryba. Możesz ją upiec, usmażyć, a także wrzucić na grillowy ruszt. Za każdym razem smakuje wybornie. Pieczony pstrąg z farszem z pieczarek to jedna z propozycji, którą znajdziesz w naszych przepisach. Chcesz więcej? Spróbuj też wersję grillowaną smacznej ryby w sosie maślanym. Jako przekąska natomiast sprawdzą się tartinki z pstrągiem i twarożkiem. Chyba już nie warto czekać. Pstrąg przygotowany? To zaczynajmy.

filtrowanie (24 przepisy):
sortowanie: