Pstrąg faszerowany natką i czosnkiem

Pstrąg faszerowany natką i czosnkiem

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 pstrągi średniej wielkości
    • 1 pęczek natki pietruszki
    • 6 ząbków czosnku
    • 3 łyżki masła
    • ½ cytryny
    • przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do ryb
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Posiekaj natkę pietruszki, dodaj pocięty w plasterki czosnek i wszystko wymieszaj z masłem. Tak przygotowaną masą faszeruj rybę. Dopraw pstrąga solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Polej sokiem z cytryny. Grilluj przez ok. 25 min. Polecamy korzystać z siatki do pieczenia ryb na grillu.


Komentarze