Pstrąg na ostro z tabasco

Pstrąg na ostro z tabasco

  • 00:40
  • 2 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 1 pstrąg
    • ok. 6 kropel tabasco
    • 1 łyżeczka chilli w proszku
    • 1 płaska łyżeczka rozmarynu suszonego lub 1 gałązka świeżego
    • 1 cebula
    • 2 suszone papryczki chilli
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Pstrąga spraw i wypłucz. Cebulę zmiksuj w blenderze i dodaj kilka kropli tabasco. Rybę natrzyj solą, chilli w proszku, drobno posiekaną papryczką chilli i pieprzem. Do środka ryby włóż gałązkę rozmarynu lub posyp rybę suszonym rozmarynem, wnętrze natrzyj także cebulą z tabasco.

Rybę ułóż na folii do pieczenia, polej łyżka oliwy i obwiń luźno folią. Piecz w temp. 180° przez ok. 30 min. Na 5–10 min przed końcem pieczenia odchyl folię i podpiecz rybę na złoty kolor.


Komentarze