Pstrąg norweski smażony w świeżych ziołach

Pstrąg norweski smażony w świeżych ziołach

  • 00:25
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 500 g pstrąga norweskiego
    • 2 ząbki czosnku
    • sok z ½ cytryny
    • 5 łyżek oliwy z oliwek
    • świeże zioła: bazylia, tymianek, rozmaryn
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pstrąga podziel na 4 części, dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek. Odstaw do lodówki na 1 godz. Zioła posiekaj.

Przygotowaną wcześniej rybę obtocz w posiekanych ziołach i smaż na oliwie z oliwek przez ok. 3 min z każdej strony. Gotową rybę podawaj z cząstkami cytryny.


Komentarze