Pstrąg norweski w sosie kaparowym

Pstrąg norweski w sosie kaparowym

  • 00:35
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 500 g pstrąga norweskiego
    • 4 łyżki kaparów
    • 1 cebula
    • 150 g słodkiej śmietany 36%
    • sok z ½ cytryny
    • 2 czubate łyżki masła
    • 5 łyżek oliwy z oliwek
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Na patelni roztop masło, podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj kapary i duś przez ok. 5 min. Następnie dodaj śmietankę i 1 łyżeczkę soku z cytryny. Mieszając, doprowadź do wrzenia, dopraw solą i pieprzem, a następnie zdejmij z ognia.

Oczyszczoną rybę pokrój w dzwonka, z obu stron posól i popieprz, skrop sokiem z cytryny. Na drugiej patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Smaż kawałki ryby przez ok. 5 min, od czasu do czasu przewracając. Usmażoną troć ułóż na talerzu i polewaj gorącym sosem kaparowym.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze