Pstrąg norweski zapiekany z serem

Pstrąg norweski zapiekany z serem

  • 00:25
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 500 g pstrąga norweskiego
    • 200 g sera żółtego
    • 5 łyżek oliwy z oliwek
    • 2 łyżki masła
    • sok z ½ cytryny
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Rybę podziel na 4 kawałki, dopraw z obu stron solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Smaż rybę przez ok. 5 min, od czasu do czasu przewracając. Usmażoną rybę ułóż w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym. Na każdym kawałku ryby poukładaj plastry żółtego sera. Całość wstaw do rozgrzanego do 200°C piekarnika i zapiekaj przez ok. 7 – 10 min.


Komentarze