Pstrąg pieczony w szynce parmeńskiej

Pstrąg pieczony w szynce parmeńskiej

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 1 pstrąg patroszony 
    • 4 plastry szynki parmeńskiej
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 1 łyżka oliwy
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Rybę spraw, umyj, osusz i wyfiletuj. Filety przełóż do miski, a następnie natrzyj je solą i pieprzem, skrop cytryną, polej oliwą. Pozostaw rybę w takiej marynacie na ok. 30 min. Obwiń filety dość ciasno szynką parmeńską, następnie całość obwiń luźno folią do pieczenia i zapiekaj przez ok. 25 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°. Przed podaniem możesz udekorować talerz liśćmi rukoli i żółtymi pomidorkami koktajlowymi, a na pstrąga położyć plastry limonki. Smacznego!


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze