Pstrąg w folii z warzywami

Pstrąg w folii z warzywami

  • 01:00
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 4 pstrągi patroszone (po ok. 250 g)
    • 2 średnie marchewki
    • ½ średniego selera
    • 1 por
    • 2 średnie cebule
    • pół pęczka natki pietruszki
    • 2 łyżeczki margaryny
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Obrane i umyte marchew i seler pokrój w grubsze zapałki, cebulę w kostkę, por w półksiężyce. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę margaryny i podsmażaj pokrojone warzywa przez około 10 min.

Opłukane pstrągi natrzyj solą i pieprzem. Wypełnij ich wnętrze podsmażonymi warzywami. Tak przygotowane pstrągi układaj na folii aluminiowej, posmaruj resztą margaryny i zawiń. Wszystko połóż na grillu i piecz ok. 30 min.


Komentarze