Pstrąg w pomarańczach

Pstrąg w pomarańczach

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 małe pstrągi
    • strąk papryki
    • 20 ml soku z pomarańczy
    • 20 ml soku z cytryny
    • po 2 łyżki świeżej bazylii i masła
    • sól, pieprz
    • łyżeczka skórki z otartej pomarańczy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pstrągi umyj i osusz, przypraw, skrop sokiem z cytryny, zawiń w folię i odstaw na 2 godziny. Paprykę umyj,oczyść i pokrój drobno. W rondelku rozpuść masło, dodaj sok, skórkę z pomarańczy, paprykę i bazylię. Podgrzewaj na małym ogniu ok. 5 minut, mieszając. Ryby posmaruj pastą, zawiń w folię i włóż do piekarnika (180 stopni) na ok. 20 min (w zależności od wielkości ryby). Na ostatnie 10 minut uchyl folię.


Komentarze