Pstrąg w ziołach owinięty w plastry boczku wędzonego

Pstrąg w ziołach owinięty w plastry boczku wędzonego

  • 00:35
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 4 pstrągi średniej wielkości
    • 8 plastrów boczku wędzonego
    • natka pietruszki
    • przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Posiekaj natkę pietruszki i włóż do środka pstrąga. Obsyp rybę ziołami prowansalskimi, przypraw solą i pieprzem. Owiń rybę plasterkami wędzonego PORADA KONTEKSTOWA - WĘDZENIE boczku. Przypnij boczek wykałaczkami, aby równomiernie przylegał do ryby. Włóż pstrąga do metalowej siatki. Smaż na średnio rozżarzonym grillu przez ok. 20 min często obracając.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze