Pstrągi w liściach kapusty

Pstrągi w liściach kapusty

  • 00:50
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 4 sprawione pstrągi (każdy po około 30 dag)
    • mała główka kapusty
    • 2 cebule
    • 4 pomidory
    • 2 limonki
    • 5 dag masła
    • 4 łyżki drobno posiekanych ziół (np. kolendra, rozmaryn)
    • 4 gałązki rozmarynu
    • 4 ząbki czosnku
    • do smaku: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kapustę opłucz. Włóż na 6–8 minut do posolonego wrzątku. Odsącz i przestudź. Zdejmij 8 liści. Wytnij najgrubsze nerwy i posmaruj masłem. Pstrągi opłucz i osusz. Na zewnątrz i w środku skrop sokiem z limonki. Oprósz solą i pieprzem. Odłóż na 5 minut. Cebulę i pomidory pokrój w grube plastry. Do środka każdego pstrąga włóż plasterki pomidora i cebuli oraz gałązkę rozmarynu. Czosnek pokrój w plastry i umieść w środku ryby. Każdą z ryb ułóż na 2-3 liściach kapusty. Połóż kawałki masła i zawiń w folię aluminiową. Piecz około 30 minut w temp. 200°C.


Komentarze