Pstrągi z rusztu w sosie sojowo-imbirowym

Pstrągi z rusztu w sosie sojowo-imbirowym

  • 02:00
  • 4 porcje
  • 485 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 całe, świeże, wypatroszone pstrągi
    • 2 łyżki gotowego sosu chilli
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 2 łyżki oleju
    • 1 kawałek startego imbiru (ok. 20 g)
    • 200 ml sosu sojowego
    • świeżo wyciśnięty sok z 2 limetek
    • 2 pęczki cebulki dymki
    • 1 łyżka brązowego cukru

     

zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

 Ryby lekko natnij w poprzek z obu stron kilka razy.

2

Ryby natrzyj mieszaniną sosu chilli, sosu sojowego i oleju, odłóż do lodówki na 1 godz.

3

Połóż na ruszcie, piecz na rumiano z obu stron.

4

W rondelku zagotuj wszystkie składniki sosu, trzymaj na małym ogniu kilka minut, aż całość się lekko zredukuje i zgęstnieje.

5

Upieczone ryby połóż na półmisku, polej sosem, posyp posiekaną dymką, podawaj.

 


Komentarze