Pudding kokosowy

Pudding kokosowy

  • 00:50
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • ​1 szkl. mleczka kokosowego
    • 3 jajka
    • 1 łyżka cukru pudru
    • 200 g cukru brązowego
    • bita śmietana do dekoracji
    • kilka truskawek do dekoracji
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

W 1 szklance mleczka kokosowego rozpuść cukier brązowy, podgrzewając go na wolnym ogniu, chwilkę przestudź. Jajka ubij z 1 łyżką cukru pudru na puszystą masę i następnie dodaj ją do mleka z cukrem – całość wymieszaj. Pudding przelej do żaroodpornych naczynek i piecz w kąpieli wodnej PORADA KONTEKSTOWA - KĄPIEL WODNA przez 30 min w temperaturze 170°. Pozostaw do wystudzenia i włóż do lodówki na 5 godzin. Przed podaniem przybierz pudding bitą śmietaną i truskawkami.

Kąpiel wodna: do dużego żaroodpornego naczynia wlej wodę do 1/3 jego wysokości i włóż do środka małe naczynka – piecz w rozgrzanym piekarniku.


Komentarze