Pudding ryżowy z jeżynami lub malinami

Pudding ryżowy z jeżynami lub malinami

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g ryżu
    • 2 szkl. mleka
    • 150 ml śmietanki 36%
    • 10 malin lub jeżyn
    • 4 łyżki cukru pudru
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Ryż ugotuj do miękkości w 2 szklankach mleka. Po ugotowaniu zmiksuj go na gładką masę w blenderze lub młynku elektrycznym. Śmietankę ubij z 4 łyżkami cukru pudru i wymieszaj z masą ryżową. Przelej do pucharków, pozostaw do wystudzenia. Wstaw do lodówki na ok. 1 godz., udekoruj świeżymi malinami.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze