Pumpernikiel z polędwicą, camembertem i rzodkiewką

Pumpernikiel z polędwicą, camembertem i rzodkiewką

  • 00:05
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 kromki pumpernikla
    • 6 plastrów polędwicy farmerskiej
    • 4 plastry camemberta
    • 2 rzodkiewki
    • rukola do dekoracji
    • świeże liście szpinaku do dekoracji
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Polędwicę zwiń w rulon, ser pokrój w plastry, rzodkiewki umyj i pokrój w plastry – następnie każdy z nich natnij do połowy. Na kromce pumpernikla układaj dekoracyjnie szynkę z serem, rzodkiewkami, rukolą i liśćmi szpinaku. Posól, popierz i polej ewentualnie do smaku oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.


Komentarze