Puree z boczkiem i cebulką

Puree z boczkiem i cebulką

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 1 kg ziemniaki
    • masło do podsmażenia
    • 2 średnie cebule (zarumienione na masełku)
    • 1 szklanka mleka (dolewamy z umiarem)
    • 1 łyżka masła (do ziemniaków)
    • 10 dag boczku wędzonego w kawałku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Obieramy, a następnie gotujemy ziemniaki. Odcedzamy, ale nie odparowujemy. Wędzony boczek kroimy w małą kosteczkę i podsmażamy na masełku. Cebulki również kroimy w kosteczkę i zarumieniamy. Do ugotowanych uprzednio ziemniaków dodajemy łyżkę masła i (z umiarem) wlewamy mleko. Tłuczemy tłuczkiem do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy boczek i cebulkę.


Komentarze