Pyszne polędwiczki z grilla w słodkim sosie chilli z ananasem

Pyszne polędwiczki z grilla w słodkim sosie chilli z ananasem

  • 00:10
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 6 kawałków polędwiczek wieprzowych
    • 1 puszka ananasów w plastrach lub świeży ananas
    • 1 cytryna
    • 4 duże liście sałaty do przybrania
    • słodki sos chilli do polania dania
    • 4 łyżki octu balsamicznego
    • 4 łyżki oleju
    • 2 szczypty rozmarynu
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Polędwiczki wypłucz, odsącz i pokrój w 4 - centymetrowe plastry. Oprósz mięso solą i rozmarynem oraz skrop octem balsamicznym i cytryną.

Plastry ananasa polej dużą ilością słodkiego sosu chilli. W misce układaj warstwami polędwiczki (skrop je olejem) i plastry ananasa z sosem chilli. Marynuj PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE przez co najmniej 2 godz.

Kawałki polędwiczek i plastry ananasa piecz na rozgrzanym ruszcie przez ok. 5 min z każdej strony. Gotowe polędwiczki przekładaj na talerz na liście sałaty i udekoruj plastrem ananasa. Tak przygotowaną potrawę można polać sosem chilli.

Danie polecamy podawać w letnie popołudnia z lampką czerwonego wina.


Komentarze