Quesadilla

Quesadilla

  • 00:35
  • 3 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 150 g mąki kukurydzianej
    • 150 g mąki pszennej
    • 3/4 szkl. ciepłej wody
    • 250 g sera żółtego
    • 1/2 szkl. oleju do smażenia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Obie mąki przesyp do miski, wlej ciepłą wodę i wyrób elastyczne ciasto. Uformuj z niego 6 kulek i spłaszcz je lekko w dłoniach. Odetnij dwa duże kawałki pergaminu. Na środku pierwszego połóż kulę z ciasta, a drugim kawałkiem pergaminu nakryj ją z góry. Wałkuj po pergaminie, a gdy powstanie cienki placek (o średnicy ok. 12 cm) delikatnie go odklej. Powtórz czynność z następnymi kulkami ciasta, aż powstanie 6 placków (za każdym razem korzystając z nowych kawałków pergaminu). Pomiędzy każde 2 placki włóż starty żółty ser i zlep brzegi. Na patelni rozgrzej olej i smaż placki na złoty kolor z obu stron.


Komentarze