Racuchy drożdżowe

Racuchy drożdżowe

  • 00:50
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g mąki
    • 1 szklanka mleka
    • 2 łyżki masła
    • 4 dag drożdży
    • 2 jajka
    • 1 cukier waniliowy
    • 1 szczypta soli
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Do miski wsypujemy mąke, w drugiej małej rozrabiamy zaczyn z drożdży wymieszanych z cukrem, ciepłym mlekiem i mąką. Jak ciasto podrośnie, mieszamy z mąką, jajkami i roztopionym masłem – całość mieszamy łyżką. Odstawiamy w wciepłe miejsce i czekamy aż wyrośnie. Na rozgrzany olej kładziemy łyżką ciasto (łyżkę moczymy w ciepłej wodzie, aby się nie przyklejało). Pieczemy na ciemny kolor.


Komentarze