Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg jabłek
    • 180 g mąki
    • 2 jajka
    • 1/2 szkl. mleka
    • 2 łyżki cukru pudru
    • szczypta proszku do pieczenia
    • kilka łyżek oleju do smażenia
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Rozbijając jajka nad wysokim naczyniem, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem, dodaj mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto dokładnie wymieszaj. Jabłka umyj i obierz ze skórki, zetrzyj na tarce z dużymi oczkami i przełóż do ciasta – całość wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę, dodając szczyptę soli, aby się lepiej ubiła. Następnie połącz ją delikatnie z ciastem i jabłkami. Na patelni rozgrzej olej i smaż placki na patelni na rumiano z obu stron. Podawaj gorące z cukrem pudrem lub śmietaną.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze