Racuszki z jabłkami

Racuszki z jabłkami

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 łyżki cukru pudru
    • tłuszcz do smażenia
    • szczypta soli
    • 3 łyżki cukru
    • 5 jabłek
    • 3 jajka
    • 1 szklanka mleka
    • 150 g mąki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru, wymieszać z mlekiem, mąką i szczyptą soli. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z ciastem. Jabłka obrać, usunąć gniazda, pokroić w grubą kostkę i wymieszać z ciastem. Na patelni rozgrzać olej, nabrać ciasto łyżką wazową i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone racuszki posypać cukrem pudrem.


Komentarze