Ragout

Ragout

  • 00:55
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 1 ząbek czosnku
    • 1/3 łyżeczki soli
    • 200 g mięsa mielonego
    • 4 łyżki bulionu mięsnego
    • 4 łyżki otrąb pszennych
    • szczypta pieprzu
    • 200 g marchwi
    • 200 g pora
    • 200 g boczniaków
    • 1/4 I bulionu z kurczaka
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
    • 3 łyżki oleju
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Obrany czosnek posypać solą i rozgnieść, wymieszać z mięsem, bulionem mięsnym, otrębami pszennymi i pieprzem. Obraną marchew pokroić w słupki, por oczyścić, pokroić w plasterki i opłukać. Grzyby pokroić na ćwiartki, bulion z kurczaka wymieszać z sosem sojowym i mąką ziemniaczaną. Na dużej patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, partiami podsmażać kolejne składniki, aż zaczną apetycznie pachnieć. Usmażone przekładać do miski. Do tłuszczu ze smażenia dodać bulion z kurczaka i gotować, dopóki nie zgęstnieje, po czym posolić i przyprawić pieprzem. Dodać wszystkie składniki, wymieszać i podgrzać.


Komentarze

Podobne przepisy