Rekin w bąbelkach

Rekin w bąbelkach

  • 00:25
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 1 dojrzały żółty melon
    • 1/2 kg drobnych truskawek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Melona umyj i wysusz. Długim nożem wytnij rybi uśmiech.

2

Brzeg uśmiechu obierz cienko z żółtej skórki na szerokość ok 2 cm. Następnie nożem barmańskim powycinaj zęby. Miąższ wytnij łyżką do robienia kulek.

3

Z odciętego fragmentu skórki wytnij płetwę i ogon rekina. Umocuj je przy pomocy wykałaczki.

4

Wnętrze paszczy napełnij umytymi truskawkami. Wokół rekina ułóż bąble z miąższu melona. Podaj zaraz po przygotowaniu.


Komentarze