Risotto

Risotto

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 50 g ryżu basmati
    • 100 g chudej kiełbasy
    • 1/2 pora
    • 1 marchew
    • 1/2 małej cebulki
    • 1/4 papryki żółtej i czerwonej
    • 1 szkl. pieczarek
    • 1/2 szkl. bulionu z jednej kostki rosołowej
    • 100 g pomidorków cherry
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 łyżka natki pietruszki
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ryż ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Warzywa drobno pokrój, dopraw i podduś w bulionie, następnie wymieszaj z pokrojoną w paski kiełbaską. Całość duś jeszcze przez 5 min. Na końcu dodaj ryż i pomidorki pokrojone na ćwiartki – wszystko wymieszaj. Przed podaniem posyp natką pietruszki.


Komentarze