Risotto grzybowo-pomidorowe

Risotto grzybowo-pomidorowe

  • 00:50
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 0,5 kg ryżu do risotto
    • szklanka białego wina
    • ok. 500 ml bulionu
    • 1 kg grzybów leśnych
    • 2 cebule
    • sól, pieprz, majeranek
    • 4 pomidory
    • 4 łyżki masła
    • posiekana natka pietruszki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cebule posiekaj, zeszklij na łyżce masła w rondlu, wsyp ryż i smaż, aż się zeszkli. Zalej ryż winem. Następnie dolewaj do niego małe porcje bulionu i gotuj 20 min pod przykryciem na małym ogniu. Resztę cebuli przesmaż na maśle i dodaj pokrojone grzyby, przypraw do smaku. Na koniec smażenia dodaj pomidory pokrojone w kostkę i pietruszkę. Wymieszaj wszystko z ryżem. Przed podaniem można posypać gorące risotto startym parmezanem.


Komentarze