Risotto z kurczakiem

Risotto z kurczakiem

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 1/2 kg filetów z piersi kurczaka
    • puszka pomidorów w zalewie
    • 2 czerwone papryki
    • 2 duże cebule
    • 4 łyżki oleju
    • 1 mała puszka kukurydzy
    • 1 kopiasta łyżka oregano
    • 1/2 łyżeczki zmielonej kolendry
    • 1/4 łyżeczki chilli
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso pokroić w paseczki, paprykę umyć, oczyścić, pokroić na małe kawałki, cebulę obrać, pokroić w talarki. Obsmażyć paprykę i cebulę na 2 łyżkach oleju. Po 5 minutach dodać kukurydzę i dusić jeszcze kilka minut. Dodać przyprawy, pomidory, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem ok. 10 minut.

Na patelni podsmażyć kolendrę na 2 łyżkach oleju, a kiedy zacznie się lekko rumienić, wrzucić kurczaka i smażyć przez kilka minut na silnym ogniu. Dodać kurczaka do sosu i poddusić. Podawać z ryżem na sypko.


Komentarze