Risotto z pomidorami

Risotto z pomidorami

  • 00:45
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 szkl. ryżu
    • 1 cebula
    • 3 pomidory
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 łyżka bazylii
    • 2 łyżki masła
    • 1 łyżka startego, twardego żółtego sera
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cebulę posiekaj drobno, czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory pokrój w kosteczkę. W rondlu rozgrzej masło i zeszklij na nim cebulę oraz czosnek. Następnie dodaj ryż i podsmaż ok. 7 min. Po tym czasie wlej szklankę wody, posól i gotuj całość ok. 20 minut, często mieszając. Ryż powinien wchłonąć całą wodę. Gdy tak się już stanie, dodaj pokrojone pomidory i 2 łyżki masła. Wszystko gotuj razem jeszcze przez 10 minut. Pod koniec gotowania wsyp bazylię, dopraw pieprzem i posyp startym serem.


Komentarze